Tu stii care masina de numarat bani se potriveste nevoilor afacerii tale?

Data publicare articol:
Data revizuire articol:

Masinile de numarat bani sunt o parte importanta a companiilor care lucreaza frecvent cu bani lichizi, a bancilor, hotelurilor sau a multor magazine cu amanuntul, un aparat indispensabil pentru a tine o evidenta clara a incasarilor si a detecta bancnotele deteriorate sau iesite din uz. Desi pare ca platile cu cardul devin din ce in ce mai populare, datele centralizate de Banca Nationala arata ca romanii prefera sa plateasca folosind cash.

Pentru ca utilitatea unei masini de numarat bani nu poate fi negata si pentru ca stim ca oricine se poate simti usor coplesit in fata multiplelor optiuni care se gasesc pe piata, ne-am propus sa realizam un scurt ghid care sa cuprinda criteriile importante in alegerea unui astfel de aparat.

Tine cont de specificul afacerii tale

Primul pas e sa determini care sunt functionalitatile de care ai nevoie in activitatile de zi cu zi ale afacerii tale. E foarte important sa stii care e nivelul incasarilor, daca ai nevoie de o masina de numarat banii destinata si monedelor internationale sau de un model care poate verifica autenticitatea bancnotelor. E util sa ai in vedere si spatiul de care dispui pentru viitoarea masina de numarat bacnote.

Usurinta de utilizare nu trebuie subestimata

Cu toate ca pare un criteriu secundar, e bine sa ai in vedere si modul de utilizare al aparatului. Intr-un scenariu ideal, masina de numarat ar trebui sa poata fi folosita cu usurinta si de persoanele care nu au mai intrat in contact cu un astfel de aparat. Asa, timpul alocat instruirii angajatilor e redus si interactiunea lor cu echipamentul e una mai eficienta.

Cat de rapida sa fie

Viteza de procesare e determinata de rulajul de numerar al business-ului. In cazul afacerilor cu un rulaj mic sau mediu, un model cu viteze de 650 – 1000 de bancnote pe minut e o alegere potrivita. 

Pentru firmele cu rulaj mare variantele cu o viteza intre 1000 si 1850 de bancnote pe minut sunt cea mai optima alegere. Cert e ca indiferent de viteza modelului ales, economisesti timp considerabil.

In portofoliul Sedona gasesti o gama completa de masini de numarat bani, de la modele low-cost pana la cele mai performante variante, pentru orice buget si pentru orice nevoie.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatorii.