Top 5 cele mai bune case de marcat pentru IMM-uri

Data publicare articol:

Casele de marcat vin cu mai multe caracteristici si functii, care se pot transforma in avantaje si dezavantaje ce pot face diferenta in activitatea afacerii tale. Daca detii un IMM in retail, HoReca sau sectorul serviciilor, cu siguranta cauti cea mai buna casa de marcat pentru operatiunile fiscale necesare.

Alegerea unei case de marcat: de ce criterii sa tii cont

Casa de marcat este un aparat electronic obligatoriu pentru toti operatorii economici care comercializeaza produse sau servicii. Prin urmare, daca ai un IMM, trebuie sa folosesti o casa de marcat conectata la serverele ANAF, pentru a tine evidenta vanzarilor pe care le efectuezi.

Afacerile mici si mijlocii sunt obligate sa-si desfasoare activitate economica prin utilizarea caselor de marcat, conform OUG 28/1999. Pentru un IMM, criteriile relevante in alegerea unei case de marcat sunt urmatoarele:

  1. Usurinta in utilizare;
  2. Functionalitatile aparatului fiscal;
  3. Pret casa de marcat;
  4. Conformitate legala;
  5. Suport tehnic.

Cum procesul de documentare si cautare necesita timp, iti prezentam un top 5 cele mai bune case de marcat pentru IMM-uri.

👉 Pentru a functiona intr-un cadru legal, ai cativa pasi obligatorii de efectuat dupa achizitionarea aparatului fiscal dorit. Afla mai multe informatii esentiale despre fiscalizarea si defiscalizarea casei de marcat.

Top 5 cele mai bune case de marcat pentru IMM-uri

Exista mai multe tipuri de case de marcat disponibile pe piata. Desi, la prima vedere, este un avantaj, decizia finala poate fi insa una dificila.

In selectia noastra de case de marcat, am tinut cont de criteriile relevante pentru IMM, precum si nevoile specifice mai multor tipuri de afaceri. Preturile mentionate sunt cele din momentul scrierii articolului, prin urmare ele pot pot suferi modificari.

Daca ai deja un IMM, urmeaza sa iti deschizi curand unul sau lucrezi in sectorul contabil-financiar, uite un top 5 cele mai bune case de marcat.

1. Casa de marcat cu terminal de plata Datecs BlueCash 50

Datecs BlueCash 50 este o casa de marcat potrivita atat pentru magazine, cat si in sectorul serviciilor. Printre principalele avantaje se numara faptul ca este un aparat fiscal cu un design compact, care are un terminal de incasare plati integrat. Prin urmare, pentru platile cu cardul bancar, tichete de masa sau alte metode moderne de plata, nu vei mai avea nevoie de un aparat suplimentar.

Casa de marcat cu POS prezinta un sistem de operare Android 10, slot SIM pentru date si voce, scanner 2D, optiuni de printare si doua camere foto. Are conectivitate WiFi, 4G LTE si prin USB-C.

Datecs este unul dintre cei mai renumiti producatori de aparatura fiscala din Europa, fiind prezent in toate tarile unde exista legislatie fiscala. Acestia produc echipamente fiabile, usor de utilizat si cu multiple functionalitati care sunt adaptate nevoilor de business.

Iti recomandam achizitionarea unui pachet Datecs BlueCash 50, cu aplicatia Sedona POS.

Pret cu TVA: 1.440 de Lei

👉 Comanda casa de marcat Datecs BlueCash 50 sau cere mai multe informatii suplimentare.

2. Casa de marcat portabila Datecs DP05MX

Datecs DP05MX este o casa de marcat portabila fiscalizata, fiind un model compact si accesibil pentru afacerile aflate la inceput de drum. Nu are display pentru client si nici terminal pentru incasarea platilor cu cardul.

Casa de marcat are un meniu simplu si intuitiv, afisat in limba romana. Pe langa caracteristicile de baza, de emitere a bonurilor fiscale si a documentelor nefiscale sau a prezentei jurnalului electronic, aparatul mai poate fi echipat cu cititor cod de bare, WiFi sau Bluetooth. Acestea sunt caracteristici optionale, disponibile la cerere.

Pret cu TVA: 498 de Lei

👉 Comanda casa de marcat portabila Datecs DPO5MX. Ai nelamuriri? Solicita mai multe detalii, pentru a te asigura ca este potrivita nevoilor tale.

3. Imprimanta fiscala portabila Datecs FMP-350

Datecs FMP-350 este o imprimanta fiscala portabila, ideala pentru prestari servicii. De exemplu, pentru o firma de curierat sau un magazin online care livreaza produsele prin flota proprie. Accepta numeroase tipuri de plati, precum numerar, card, tichete cadou si alte metode moderne de plata.

Aparatul fiscal se poate folosi cu aplicatia Android Dude, pe un telefon sau tableta cu sistem de operare Android. Prezinta un ecran LCD 128×16, care permite o vizualizare si imprimare rapida a rapoartelor fiscale. Greutatea imprimantei fiscale portabile este de doar 490 de grame, cu rola de hartie inclusa. Interfata este simplificata cu un port mini USB, care poate fi utilizat si ca conectivitate pentru operatiunile de service.

Pret cu TVA: 2.140 de Lei

👉 Comanda imprimanta fiscala portabila Datecs FMP-350 si bucura-te de o portabilitate deplina a afacerii pe care o desfasori.

4. Imprimanta fiscala Datecs FP700, cu display compact

Datecs FP700 este o imprimanta fiscala profesionala, recomandata pentru magazine si unitati HoReCa cu un flux mare de clienti. Permite imprimarea bonurilor fiscale, precum si a facturilor. Se poate integra cu sisteme de gestiune, sertar de bani, POS All-in-One Aures sau aplicatia software Sedona Retail.

Aparatul fiscal are o viteza rapida de imprimare, avand functie auto-cutter (taiere bon) si de eliberare a bonului in partea frontala. Este compatibila cu role de 79 mm sau 57 mm latime, cu un diametru de pana la 86 mm. Prezinta mai multe interfete de conectare, precum LAN, USB, sertar de bani, afisaj, service, dar si modem GSM/GPRS incorporat.

Poate fi comandata cu display compact, display mare sau fara display. In cazul in care optezi pentru un model fara display, este necesara conectarea la un display din dotare, pentru ca imprimanta sa poata functiona.

Pret cu TVA: 2.150 de Lei – model cu display compact, prezentat in imagine.

👉 Comanda imprimanta fiscala Datecs FP700 sau cere mai multe detalii, pentru a te asigura ca este solutia optima pentru procesele fiscale ale afacerii tale.

5. Sistem tableta cu sertar de bani si casa de marcat

Sistemul tableta cu sertar de bani si casa de marcat este o alternativa moderna pentru cafenele, fast-food-uri, food trucks sau alte tipuri de magazine in care vanzarea se face prin selectarea produselor din nomenclator. Marele avantaj al sistemului fiscal este integrarea unor componente hardware si software pentru functionare all-in-one, ceea ce inseamna ca este o solutie ideala pentru spatiile inguste.

Este conceput ca un sistem complet care include:

  1. Casa de marcat digitala Datecs DP25MX, cu functie Bluetooth;
  2. Tableta Android cu ecran de 10″ si functie Bluetooth;
  3. Suport pentru tableta;
  4. Sertar de bani cu 4 clapete;
  5. Aplicatie Sedona POS, cu licenta pentru 1 an;
  6. Include fiscalizare si contract de service pentru casa de marcat.

De asemenea, in functie de nevoile afacerii tale, iti punem la dispozitie optionale pentru punctul de vanzare sau back-office.

Sistemul fiscal prezentat este conceput de Sedona. Suntem un furnizor complet pentru orice tip de afacere si orice categorie de buget. In gama variata de aparatura fiscala, pe care o comercializam la nivel international, se regasesc si produse inovative marca Sedona, precum si aplicatii software dezvoltate intern.

Pret cu TVA: 3.723 de Lei

👉 Comanda sistem tableta cu sertar de bani si casa de marcat. Te ajutam cu instalare de la distanta si asistenta post-cumparare timp de 30 de zile.

Care este diferenta dintre o casa de marcat si o imprimanta fiscala

Daca esti la inceput de drum in lumea afacerilor, trebuie sa stii care este diferenta dintre o casa de marcat si o imprimanta fiscala. Prin urmare, tine cont ca:

  • Casa de marcat este un aparat fiscal simplu in ceea ce priveste emiterea de bonuri fiscale, pe cand imprimantele fiscale sunt solutii profesionale rapide si complexe;
  • Casa de marcat are functionalitati de baza, precum denumire limitata a produselor, fara functie auto-cutter si posibilitati reduse de discount-uri si metode de plata. Imprimanta fiscala are functionalitati superioare, precum mai mult text pe bon, functie auto-cutter, mai multe metode de plata, mai multe cote TVA sau posibilitati de discount disponibile;
  • Spre deosebire de casele de marcat, imprimantele fiscale nu se pot folosi independent de o aplicatie software dedicata. Ele nu au tastatura si display pentru operator, cum au casele de marcat. Cele din urma pot functiona independent.

In concluzie, cea mai buna casa de marcat este aceea care indeplineste nevoile fiscale ale afacerii pe care o conduci. Nu stii inca ce sa alegi? Contacteaza-ne pentru a identifica impreuna solutia potrivita.

Surse foto: Shutterstock, Sedona.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatorii.