Cum alegi feliatorul electric potrivit pentru bucatariile profesionale si de acasa
Data publicare articol:
Pana de curand prezente doar in magazine si in restaurante, feliatoarele electrice incep sa se regaseasca tot mai mult si acasa, datorita numeroaselor avantaje: daca in bucatariile profesionale sau casnice acestea sunt usor de folosit si de un real ajutor pentru bucatari, in hypermarket-uri, un feliator profesional poate salva mult timp, atat pentru angajati, cat si pentru clienti.
Indiferent ca va doriti un feliator profesional sau pentru acasa, alegeti in primul rand calitatea – e importanta atat pentru fiabilitatea echipamentului, cat si pentru siguranta in utilizare. Sfatul nostru? Optati intotdeauna pentru un producator cu traditie si renume, precum Ohaus.
Puterea motorului (si viteza!) este urmatorul criteriu care trebuie stabilit atunci cand achizitionati un feliator electric. Ce e de stiut: daca pentru bucatariile de acasa e suficienta o putere de pana la 250W, in cazul echipamentelor profesionale care vor fi folosite in restaurante sau in hypermarket-uri, veti avea nevoie de o capacitate superioara a motorului (400W si chiar mai sus).
Optiunile de taiere vor diferi, bineinteles, in functie de locul in care va fi folosit feliatorul electric. Daca acasa poate fi suficienta optiunea de feliere mezeluri sau paine, in bucataria unui restaurant sau intr-un hypermarket, feliatorul poate fi utilizat pentru taierea unei diversitati impresionante de alimente (de la branza sau cascaval la fripturi).
La fel ca in cazul optiunilor de taiere, dimensiunile de sectionare disponibile diferentiaza modelele de feliatoare electrice de pe piata, modelele profesionale permitand selectia unei grosimi chiar si de 30 mm.
Nu in ultimul rand: Siguranta pe primul loc! Asigurati-va ca modelul ales are toate elementele de siguranta necesare, indiferent in ce mediu va fi folosit!