6 motive pentru alegerea unui software complet pentru administrarea restaurantului

Data publicare articol:

Conducerea unui restaurant vine la pachet cu noi provocari in fiecare zi. De la stocuri, la programul angajatilor si de la comenzi, la mentinerea satisfactiei clientilor, managerii si proprietarii se simt deja coplesiti. Pentru a simplifica sarcinile de zi cu zi si a creste performanta restaurantului, poti investi intr-un soft de restaurant. Iata de ce sa alegi un program pentru restaurant si de ce sa tii cont in alegerea sa. 

De ce sa alegi un soft pentru restaurant?

Avansul tehnologic a transformat profund industria ospitalitatii. De la comenzile online, la managementul stocurilor si loialitatea clientilor, softurile ofera noi oportunitati managerilor de restaurant si nu numai. 

Dintre solutiile pe care le ai la dispozitie, un soft de gestiune a restaurantului se remarca prin capacitatea de a centraliza informatiile, de a automatiza anumite sarcini si de a oferi o analiza a informatiilor introduse, pentru a te ajuta sa iei decizii mai bune. 

1. Eficienta sporita

Alegerea unui software complet pentru managementul restaurantului te ajuta sa cresti eficienta diferitelor operatiuni si sa imbunatatesti profitabilitatea. Un astfel de soft pentru restaurant va automatiza sarcinile repetitive, reduce efortul fizic, minimiza erorile, diminua semnificativ costurile si va contribui la economii la buget. 

De exemplu, automatizarea gestionarii inventarului te ajuta sa previi atat stocurile insuficiente, cat si excesul de stocuri, in acelasi timp integrandu-se cu sistemul de contabilitate si e-commerce.  

De asemenea, automatizarea sistemului de administrare a restaurantului permite preluarea rapida a comenzilor cu ajutorul terminalelor mobile si, astfel, va creste satisfactia clientilor. 

Mai mult, prin aceasta optimizare, managerii pot lua decizii informate cu privire la alegerea meniului, programul de lucru al angajatilor si strategia de marketing. 

👉 Vrei un program pentru gestiunea restaurantului? Alege software-ul de care ai nevoie de la Sedona, unde poti beneficia de instalare gratuita si posibilitatea de a testa softul timp de 30 de zile. 

2. Control total asupra stocurilor

Controlul asupra stocurilor este un aspect esential al unui soft pentru restaurant. Managementul inventarului ajuta la inlesnirea activitatilor restaurantului si influenteaza pozitiv profitabilitatea. Prin instalarea unui program de acest fel poti avea o privire de ansamblu asupra stocurilor, in timp real, evitand astfel deterioarea unor alimente. In plus, te asiguri ca ai mereu la dispozitie ingrediente proaspete, pentru a face fata cererii clientilor, reducand riscul de anulare a unor comenzi pe fondul lipselor unor alimente. 

Totodata, controlul automat al stocurilor sustine afacerile sa ia decizii pe baza informatiilor in legatura cu achizitia de noi alimente. Poti identifica modul de folosire al unor ingrediente si vedea acele alimente care se termina repede sau care ajung sa se strice, pentru a putea face ajustarile necesare. Facand acest lucru, mentii nivelul profitului si, in acelasi timp, preturile la un nivel competitiv. 

3. Fidelizarea clientilor

Fidelizarea clientilor este un alt motiv pentru care multi aleg un sistem de gestiune a restaurantului. Daca incurajezi relatia cu clientii, acestia vor reveni si te vor recomanda cunoscutilor. Un soft pentru restaurant automatizeaza programele de loialitate (carduri, puncte bonus etc.), discounturi, gratuitati sau experiente exclusive. 

De asemenea, iti permite sa gestionezi mai eficient rezervarile si preferintele clientilor (de exemplu, daca un client bea cafeaua cu lapte vegetal, ii poti oferi aceasta optiune la urmatoarea vizita). 

In plus, comunicarea personalizata prin email sau SMS contribuie la intarirea relatiei cu clientii si permite restaurantelor sa se diferentieze de competitori si sa dezvolte o baza solida de clienti, care sa genereze venituri pe termen lung. 

4. Analiza detaliata a performantei

Analiza informatiilor stranse de un software pentru restaurant este o componenta vitala pentru a profita la maximum de tot ceea ce iti ofera. Poti vedea majoritatea indicatorilor de performanta, de la volumul de vanzari, la nivelul inventarului, costurile cu forta de munca si feedbackul clientilor. 

Prin urmare, poti identifica tendinte, neajunsuri si zone in care poti face imbunatatiri. De exemplu, analiza datelor privitoare la vanzari poate dezvalui orele de varf si produsele preferate de clienti. In consecinta, te poti asigura ca ai mai multi angajati pentru intervalul respectiv si te poti aproviziona pe masura. 

In plus, analiza datelor obtinute iti permite sa iei decizii informate cu privire la optimizarea meniului, ajustarea preturilor si personalizarea campaniilor de marketing. 

Prin intelegerea preferintelor clientilor si a obiceiurilor lor, restaurantul tau isi poate adapta oferta pentru a intalni cererea in continua schimbare. Mai mult, analizarea costurilor cu personalul si a feedbackului de la clienti te ajuta sa vezi daca mai ai nevoie de angajati, precum si daca acestia necesita training suplimentar. 👉 Cauti un meniu smart pentru restaurantul tau? Alege solutia Sedona Menisto, prevazuta cu un cod QR pentru acces rapid la meniu, fara a fi nevoie de instalarea unei aplicatii.

Un alt motiv pentru care multi manageri opteaza pentru un soft pentru restaurant este ca ii ajuta sa isi micsoreze costurile. Un mod simplu prin care programul de gestiune ajuta la reducerea costurilor este ca tine sub control stocurile. Monitorizandu-le in timp real, software-ul previne stocurile in exces si asigura folosirea eficienta a ingredientelor, precum si minimizarea risipei alimentare. 

5. Reducerea costurilor

Totodata, poate optimiza comenzile de ingrediente prin identificarea punctelor de reaprovizionare si sugerarea unor cantitati adaptate nevoilor, reducand astfel riscul de achizitii inutile. 

O alta zona in care se pot face economii vizeaza costurile legate de forta de munca. Prin automatizarea programelor de munca, softul pentru gestiunea restaurantului elimina erorile umane si asigura calculele precise ale salariilor si bonusurilor. 

Mai mult, un program de acest fel imbunatateste eficienta operationala, automatizand diferite sarcini. De exemplu, poate automatiza managementul meselor, luarea comenzilor si procesarea platilor, reducand timpii necesari pentru aceste sarcini si eliberand personalul pentru a se concentra pe grija fata de nevoile clientilor. 

Prin optimizarea acestor aspecte repetitive si minizarea efortului uman, softul pentru restaurant contribuie la reducerea costurilor si cresterea productivitatii. In fine, daca alegi un software complet, elimini necesitate de a investi in sisteme separate, care poate nici nu sunt compatibile unele cu altele. 

👉 Vrei sa ai o imagine clara asupra cheltuielilor tale, pentru a vedea unde poti face ajustari? Afla ce sunt mijloacele fixe si cum contribuie ele la cheltuiala restaurantului. 

6. Imbunatatirea experientei clientilor

Pentru a te diferentia de competitori, este important sa pui in centrul activitatii tale experienta clientilor. Implementarea unui soft pentru restaurant iti permite sa procesezi mai repede comenzile, sa oferi bonuri la timp si sa oferi un serviciu impecabil. In plus, programele de gestiune a restaurantelor iti permit sa realizezi rezervarile online, eventual si sa incorporezi comenzi online, pentru a fi livrare la biroul sau domiciliul clientului. Astfel de servicii flexibile incurajeaza loialitatea clientilor si vizitele repetate.

Totodata, datele obtinute de software permit adaptarea ofertelor in functie de preferintele clientilor. Recomandarile personalizate, restrictiile alimentare si experientele de dining arata ca iti pasa si esti atent la ceea ce au nevoie clientii.

La acestea se adauga sistemul de comunicare si mecanismele de feedback, care te ajuta si ele sa iti optimizezi serviciile la nevoile clientilor. 

Intr-un final, un software complet pentru administrarea restaurantului creste satisfactia clientilor si duce la cresterea businessului. Prin folosirea unei tehnologii de acest fel, investesti in fiecare pas al experientei din restaurant si te poti diferentia de concurenta, impresionandu-ti musafirii. 

De ce sa tii cont atunci cand alegi un software pentru HORECA?

Alegerea unui soft pentru restaurant este o decizie strategica, ce va avea un impact asupra activitatilor de zi cu zi. Insa, avand atat de multe optiuni la dispozitie, este important sa stii cum sa alegi produsul potrivit pentru nevoile restaurantului tau. Iata de ce ar trebui sa tii cont in alegerea unui software pentru HORECA:

  • Elementele caracteristice:
    • Managementul comenzilor clientilor;
    • Sistemul de monitorizare financiara, de la realizarea platilor, la plata stocurilor, retururi, rapoarte de vanzari si statistici;
    • Managementul stocurilor;
    • Realizarea rezervarilor;
    • Managementul angajatilor;
    • Loialitatea angajatilor.
  • Integrarea cu alte sisteme, precum contabilitatea, site-ul restaurantului sau aplicatia mobila etc.;
  • Usurinta de folosire – ar trebui sa aiba o interfata usor de inteles, pentru ca angajatii sa o poata folosi fara dificultati. Asigura-te ca oferi salariatilor trainingul necesar pentru a se descurca cu programul de gestiune a restaurantului;
  • Adaptabilitate – softul pentru restaurant ar trebui sa faca fata cazului in care vrei sa extinzi restaurantul sau ai un volum mai mare de clienti decat de obicei. De asemenea, ar trebui sa permita meniuri dietetice, mancare la pachet etc.;
  • Costurile – tine cont de pretul de achizitie si asigura-te ca se incadreaza in bugetul tau. Intereseaza-te care sunt costurile suplimentare (actualizari, suport tehnic etc.);
  • Securitatea datelor – programul de gestiune a restaurantului ar trebui sa iti protejeze datele afacerii tale, inclusiv informatiile clientilor.

👉 Redu costurile, gestioneaza stocurile si ofera clientilor o experienta deosebita prin implementarea Programului pentru localuri – Freya Restaurant. Acesta iti permite adaptarea programului la planul restaurantului, asistenta remote 30 de zile si proiectarea cardurilor de fidelitate. 

Un soft pentru restaurant reprezinta o investitie in optimizarea activitatilor de zi cu zi, imbunatatirea productivitatii si cresterea profitabilitatii afacerii tale. Automatizarea unor sarcini, centralizarea datelor si o viziune globala asupra business-ului iti permit sa economisesti timp, sa reduci erorile si sa iei decizii mai bune pentru a creste vanzarile si a fideliza clientii. Surse foto: Shutterstock 1, Aparatura Fiscala 1, Aparatura Fiscala 2, Aparatura Fiscala 3.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatorii.